NK Meisjes

Zaterdag 11 juni NK meisjes in Dronrijp. Totaal 21 parturen op de lijst, waar Arum met nummer 19 mag aantreden tegen Menaldum. Om 11.50 uur mogen dan eindelijk Amarins van Althuis en Inez Bosch hun kaatswant aantrekken. Het begin was onwennig, wat wil je ook zonder enige voorbereiding uitkomen voor Arum op het NK. Al snel hangt het spel voor Menaldum aan de telegraaf. Maar dan worden er mooie zitballen geplaatst, kaatsen voorbij geslagen en zelfs uit een tussenspel weet Inez de kaatsbal over de bovenlijn te slaan.
Op 6-6 valt de bal buiten het perk, 3-0 achter. Maar het gevoel is er en ze gaan goed door. De volgende 6-6 geeft het eerst voor Arum.
Amarins en Inez kaatsen keurig, weinig fouten, grote kaatsen en de druk komt bij Menaldum. Arum komt terug tot 3-3. En pakt zelf de voorsprong 4-3. Menaldum herpakt zich en komt terug. 4-4 opnieuw 6-6. Arum aan de opslag, helaas de bal valt opnieuw buiten het perk, 4-5 voor Menaldum. Al snel staat het 0-6 en een grote kaats bij de boven voor Menaldum. Amarins weet deze voorbij te slaan en het is nog niet gedaan. Kaats maken en naar de opslag. Inez een strakke harde bal de voorinse kan er niets mee. 4-5 4-6 en dan toch uiteindelijk gaat de winst naar Menaldum. Zij pakken het staand nummer naar de derde omloop. De meiden van Arum achteraf teleurgesteld, er had meer ingezeten. Maar tevredenheid over het spel overheerst en gaan met opgeheven hoofd weer richting Arum